Ondernemingsrecht

Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met juridische kwesties en uitdagingen. De impact van die uitdagingen hangt ten eerste af van de gekozen rechtsvorm voor de onderneming: eenmanszaak, Vennootschap onder firma of BV. Daarnaast speelt mee in hoeverre de onderneming zich heeft voorbereid door te zorgen voor een solide bedrijfsjuridisch raamwerk. Legal Start staat al jaren kleine en middelgrote klanten bij met helder advies en gerichte, effectieve dienstverlening afgestemd op de rechtsvorm en levensfase van de onderneming.

Startende ondernemers

Speciaal voor startende ondernemers hebben wij het Legal Start pakket ontwikkeld en helpen wij hen met

  1. het bepalen van de optimale juridische structuur voor het bedrijf
  2. het opstellen van essentiële documenten zoals
  • algemene voorwaarden
  • standaard overeenkomst van opdracht
  • (arbeids)contracten
  • incassoprocedures
  • AVG
  1. het selecteren van de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het pakket is exclusief voor startende ondernemers en kost € 1180,- (excl. btw.) Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Bestaande ondernemingen

Vaak ervaren ondernemers pas de gebreken in hun juridisch raamwerk wanneer het te laat is en een conflict of kwestie al is ontstaan. Daarom biedt Legal Start bestaande ondernemingen met een Legal audit de mogelijkheid juridische risico’s en knelpunten bloot te leggen en aan te pakken. Daarbij analyseren wij ook de bestaande contracten, toetsen wij deze aan de huidige wetgeving en jurisprudentie en optimaliseren wij waar nodig het incassotraject.

Van eenmanszaak naar BV

De persoonlijke aansprakelijkheid zoals die geldt in een eenmanszaak is de voornaamste reden voor een ondernemer om zijn of haar onderneming een BV te maken. Toch is het niet op voorhand de meest verstandige keuze. Met onze omzettingscheck heeft u de zekerheid dat de overstap naar BV de voordelen zonder onvermoede nadelen brengt.

Bel 079-2340333 of e-mail naar info@legal-start.com

Openingstijden ma t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur
Telefonisch spreekuur  ma t/m vrijdag 10.00 uur – 12. 00 uur

Reviews